Somodi Bence búcsút intett a Puskás Akadémiának, és a 2014-2015-ös szezonban már a Kaposvári Rákóczi FC-t erősíti. A váltásban nagy szerepe volt Házi László kapusedzőnek, akinek a munkáját és emberi kvalitásait Bence már ismerte az utánpótlás válogatott révén.

„Nagyon szerettem Házi Lászlóval dolgozni, ennek nagy szerepe volt a váltásban, de a Kaposváron eltöltött pár hét után elmondhatom, hogy Márton Gáborral is jól megy a közös munka. Szakmailag nagyon felkészült, jók az edzések, és tetszenek az elképzelései” – mondta Bence.

A fiatal kapus szerint a klub múltja, a szakmai munka és a város is predesztinálja a csapatot arra, hogy visszajusson az élvonalba. „Nem biztos, hogy ez már az első évben megtörténik, hiszen elég fiatal a társaság, a huszonöt évemmel én vagyok a második legidősebb. Viszont ha jó csapatot, erős közösséget alkotunk, többre vihetjük, mintha csak lenne egy-két sztárjátékosunk. A jó közeg kialakításán dolgozik Gábor is.”

Persze azért Bence szerint jól jönne néhány rutinosabb játékos, de ettől függetlenül már most jó úton haladnak, és ha idén még nem is, de jövőre biztosan beleszólhatnak a feljutásért folytatott harcba. Persze azért most sem feltartott kézzel lépnek pályára: „Idén akár mi lehetünk a meglepetéscsapat, a fekete ló, akivel senki nem számol.”

A fiatal kapus egyébként jól érzi magát új állomáshelyén, annak ellenére, hogy eddig Budapesten élt, és ahhoz képest Kaposvár nem nagy város. „Körülbelül két hét alatt megismertem mindent, megtaláltam az ideális albérletet, ami pont a városközpontban található, közel a nagyon szép főtérhez. Persze nem a város miatt jöttem, hanem azért, hogy játszhassak, és minél hamarabb visszakerüljek az NB I-be.”  

Ez végszónak nem is rossz, sok sikert kívánunk Bencének a célok megvalósításához!

Facebook