Csütörtökön este a férfi junior kézilabda-válogatott a helyszínen tekintette meg az FTC Sliema Wanderers elleni Európa-liga selejtezőjét. A fiúknak ez tökéletes kikapcsolódás volt, hiszen egyébként már javában készülnek az ausztriai Európa-bajnokságra.

Miklós Gergő, a csapat kapusa elmondta, hogy annyira nem mozgatja meg a foci, mint a kézilabda, de azért természetesen érdekli ez a sportág is. „A Barcelona a kedvenc csapatom, és a világbajnokság eseményeit is követem, ott a németeknek szurkolok. Szoktunk focimeccset nézni a többiekkel, de jobban szeretünk játszani, és ebben szerencsére az edzők is partnerek.”

Az U20-as válogatott jelenleg Dabason készül, ma délután és holnap délelőtt egy-egy edzőmeccset játszik Szlovákiával. Jövő héten szintén Dabason folytatódik a felkészülés, majd péntektől vasárnapig Spanyolországban vesznek részt egy tornán, ahol a házigazda mellett Portugáliával és Katarral mérőznek meg. Július 22-én pedig utaznak Ausztriába az Európa-bajnokságra.

„Ha csak abból indulok ki, hogy ez egy Eb, már elmondható, hogy nincs könnyű meccs, csak nehéz, és még nehezebb. Természetesen szeretnénk továbbjutni, de már az óriási siker, hogy kijutottunk, mert ehhez a tavalyi vb-ezüstérmes horvátokat kellett megvernünk.” – mondta Gergő.

A fiúk mindent megtesznek a továbbjutásért, az erőnléti jellegű edzések után most már a taktikai felkészülés a hangsúlyos, és finomítják a játékukat, hogy jól szerepeljenek a kontinenstornán.

Facebook