Az idei nyáron számtalan kézilabdázó kötött házasságot, köztük Mikler Roland is, aki a gödöllői Grassalkovich-kastélyban mondta ki a boldogító igent július 11-én. A gyerekkori szerelmi történet modern fény-és hangtechnikával megbolondított elegáns környezetben ért révbe.

A szokásos sorrend kicsit felborult Mikleréknél, hiszen már hónapokkal a hivatalos lánykérés előtt elkezdték szervezni az esküvőt. Roli körülbelül nyolc hónapja kérdezte meg párját, Katit, hogy mit gondolna, ha nyáron összeházasodnának. Mivel Kati örült a tervnek, már októberben lefoglalták a gödöllői kastélyt. A lánykérésre decemberben, Dubaiban került volna sor, de nem érkeztek meg a vízumok, így végül itthon tette fel Roli a nagy kérdést, amelyre nem is lehetett más a válasz, mint egy hatalmas igen.

„Felkértünk egy esküvőszervezőt, de azért én is kivettem a részem a szervezésből. A dekorációval és a tortával nem foglalkoztam, de mindenképpen profi hang- és fénytechnikát szerettem volna, így ezzel külön céget bíztunk meg. Szintén érdekelt a zene, így előre megbeszéltük a zenekarokkal, hogy milyen számokat szeretnénk hallani” – mondta a válogatott kapus. Ezen nem is kell csodálkozunk, hiszen Roli időnként DJ-ként is fellép, így tisztában van vele, milyen fontos a jó zene és a kiváló hang- és fénytechnika.

Ezek a részletek is hozzájárultak ahhoz, hogy a közel száznyolcvan vendég nagyon jól érezte magát. A pár bevallása szerint a vendégek körülbelül 40%-a vagy játékos volt, vagy valamiféleképpen közük volt a kézilabdához. A vendégseregben felfedezhettük korábbi szegedi és jelenlegi veszprémi csapattársait és válogatott kézilabdázókat is.

És hogy ki táncolt a legjobban? „Úgy gondolom, Harsányi Gergő nagyon jó táncos. Zubai Szabi barátom is nagyon sokat táncolt magához viszonyítva. Ő egyébként idegesebbnek tűnt, mint amilyen én voltam” –tette hozzá Roli. Ezen nem is kell csodálkozni, Szabi furcsa lelkiállapota valószínűleg abból adódott, hogy régi jó barátját és szobatársát kellett „feleséghez adnia”.

De nem csak a két barát kapcsolata vezethető vissza a régi időkre, Kati és Roli találkozása sem most történt. Először a Cell-Cup elnevezésű tornán találkoztak, amikor Roli 14 volt, Kati pedig 12. „Csak néztük egymást, nem is nagyon beszéltünk, talán csak egy-két mondatot. Már akkor azt gondoltam, hogy nagyon szép lány lesz belőle egyszer. Aztán felnőttünk, nem is találkoztunk, és mikor vége lett egy hosszabb komoly kapcsolatomnak, megkerestem őt, mert nem tudtam kiverni a fejemből.”

Ugye, milyen romantikus? Egy ilyen történetet csak egy kastélyban megtartott esküvővel lehetett megkoronázni.

Facebook