Ledolgozta kétgólos hátrányát, és 46-43-as összesítéssel nyerte az EHF-kupa 2. fordulójának párharcát a Balatonfüred vasárnap az orosz Dinamo Astrakhan ellen, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé. Az egész meccs alatt magabiztosan vezettek a fürediek, mind támadásban, mind védekezésben kiváló teljesítményt nyújtott a csapat. A találkozó 25-20-as végeredménye többek közt Székely Márton remek védéseinek is köszönhető, így őt kérdeztük a hétvégi mérkőzésről.

 
Engedd meg, hogy először is gratuláljak a csapatnak, nagyszerű játékot láthattunk tőletek az oroszok ellen. Mi változott az előző találkozó óta? Mit gondolsz, miért tudtatok fordítani?

Nagyon szépen köszönöm, a csapat nevében is. A védekezést és a kapusok hatékonyságát emelném ki, amiben erősebbek voltunk, mint az előző mérkőzésen, továbbá jobban tudtuk értékesíteni a támadásainkat is.

 

Hogy értékelnéd a saját teljesítményedet?

Ez egy nehéz kérdés, nagyon sok múlt az előttem lévő hatos falon, akik rendkívül jól zártak, és szerencsére a szélről, ziccerből érkező lövéseket is sikerült extra jó pillanatokban kivédenem.

 
A következő mérkőzésen az osztrák Alpla Hard ellen játszotok a 16-os középdöntőbe jutásért, mire kell figyelni ezen a meccsen?

A keddi edzés után tudtuk meg, hogy az osztrákok lesznek az ellenfeleink. Videóanyagot még nem kaptunk, de szerencsésnek tartjuk a sorolást. Erre az összecsapásra is ugyanúgy készülünk, mint eddig, és mindent megteszünk azért, hogy bekerüljünk a legjobb 16 közé.

Facebook