A Veszprém irányítója a nyár végén térdsérülést szenvedett a Balatonfüred elleni felkészülési meccsen. Mátét a műtétről, az edzésekről, az új csapatáról és a válogatottról is kérdeztük.

Hogy van a lábad? Mit mondanak az orvosok, mikor kezdhetsz edzeni?

Most voltam kontrollon, a doktor úr azt mondta, hogy minden rendben van a térdemmel, jól halad a rehabilitáció. Már egy ideje elkezdtem fokozatosan terhelni, futottam, kondiztam. Már az irányváltoztatásokat is próbálgatom, persze csak óvatosan. Még külön edzek, de remélem, hogy hamarosan visszatérhetek a csapathoz.

És a pályára mikor térhetsz vissza?

Október 16-án van a következő kontroll, akkor látjuk majd igazán, hogy a terhelésre hogyan reagál a lábam. Mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb pályára léphessek, akár már az október 22-i Zágráb elleni mérkőzésen.

100%-os eddig a Veszprém, van olyan csapat, aki megállíthatja a menetelést?

Nem csak fizikailag erős a csapat, hanem mentálisan is maximálisan felkészültek, nagyon jó a csapategység. Az újonnan érkezők is gyorsan beilleszkedtek, jó a hangulat. A következő meccset itthon játsszuk a Löwen ellen, biztosan szoros összecsapás lesz. Szerintem jelenleg ez a legjobb német csapat, gyorsak, erősek, ezért rendkívül komolyan készülnek a csapattársaim, sok a videózás, a taktikai edzés.

A válogatott 29-én játssza az első EB-selejtező meccsét Miskolcon a portugálok ellen. Ott leszel?

A pályán sajnos biztos nem, még kicsit korai lenne. Az azt követő meccs Kijevben lesz az ukránok ellen. Bár mindkét találkozó nehéznek ígérkezik, mindkettőt kötelező megnyernünk, és akkor már szinte ott vagyunk EB-n.

Facebook