Miközben az A csapat Eb-selejtezőket játszott, a magyar kézilabda B válogatott négycsapatos nemzetközi tornát nyert Lengyelországban. A győzelem mellett Lele Ákos, a Csurgói KK irányítója 23 találatával megszerezte a gólkirályi címet. Az elmúlt napok meccseiről, élményeiről kérdeztük Debreczeni Dávidot, Lele Ákost és Marczinkó Mátét.

Hadd gratuláljak nektek a győzelmetekhez. Hogy éreztétek magatokat a tornán?


– D.D.: Nagyon jól éreztük magunkat, jó ellenfeleket kaptunk. Az első két mérkőzés jól alakult, az utolsó viszont nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.
– L.Á.: Köszönjük szépen, nagyszerű volt. Csurgó most nem játszik az EHF-kupában, ezért is volt jó külföldi csapatok ellen megmérettetni magunkat.
– M.M.: Köszönjük szépen, úgy érzem, mindenki nevében mondhatom azt, hogy szuper volta torna. Ez egy remek lehetőség volt, hogy hasonló nemzetközi erőkkel mérjük össze a tudásunkat. Meglepően színvonalas torna volt, és sokat számított, hogy mérkőzések előtt még lehetett két edzésünk.

– Elégedettek vagytok a csapat teljesítményével? Nem volt fárasztó a sok mérkőzés?


– D.D.: Maximálisan elégedett vagyok. Most játszottunk először együtt, és jól tudtunk együtt dolgozni. Nem fáradtam el, hiszen erről szól egy bajnokság, hogy teljesítenünk kell.
– L.Á.: Abszolút, az utolsó meccs előtt már tudtuk, hogy megnyertük a tornát, és ez kihatott a csütörtöki játékunkra. Fárasztóak voltak az elmúlt napok, hiszen három nap alatt három komoly meccsünk volt, és általában hetente egy-kettő szokott lenni.
– M.M.: Teljes mértékben elégedett vagyok a csapattal. Szokatlan volt a három mérkőzés. A harmadik meccs előtt elfogyott az erőnk, és a koncentrációban is voltak hiányosságok.

– Elérheti célját a B keret?

– D.D.: Reméljük, ezekből a mérkőzésekből sokat tanulhatunk, hiszen a cél az, hogy majd bekerüljünk az A csapatba.
– L.Á.: Bízom benne. Ez egy remek lehetőség, hogy külföldi csapatokkal mérhetjük össze a tudásunkat. Képet ad arról, hogy hol tartunk, és hova szeretnék eljutni. Nyílván a cél, hogy az A válogatottba bekerüljünk.
– M.M.: Ezt az idő fogja eldönteni. Én egy jó kezdeményezésnek tartom, hiszen nemzetközi csapatok ellen játszhatunk a 2016-os riói olimpiáig. A cél a fejlődés, hogy segítsük az A csapat munkáját és, hogy a jövőben mi is bejuthassunk ide. Úgy gondolom, mindenkiben meg van a lehetőség, hogy az A keret tagja legyen.
– A következő megmérettetés a közelgő karácsonyi kupa, ahol Lengyelország, Csehország és Szlovákia lesznek az ellenfeleitek, 
mire kell jobban figyelni, ezen a tornán?


– D.D.: Ez a kupa magasabb szint lesz, ahol a sebesség is nagyobb lesz, és jobban kell összepontosítanunk.
– L.Á.: Támadásban és védekezésben is jobban kell figyelnünk, akkor is három nap alatt három meccsünk lesz, és akárhogy alakulnak a mérkőzések eredményei, nekünk első perctől száz százalékot kell nyújtanunk, nem úgy, mint a mostani utolsó, Luxemburg elleni mérkőzésünkön.
– M.M.: Elsősorban szeretnék benne lenni a karácsonyi kupa keretében. Koncentrációban mindenképp fejlődnünk kell és a mérkőzések elkezdésében is. A lengyel torna rávilágított, hogy vannak hiányosságaink, és azokon okvetlenül javítanunk kell.

Facebook